SUA și Israel au respins cu succes ”mii de rachete”

SUA și Israel au respins cu succes ”mii de rachete”
SUA și Israel, Departamentul ”Zidul” în cooperare cu Agenția SUA (MDA)

SUA și Israel au simulat cu succes respingerea unui atac de ”mii de rachete”. 

Departamentul ”Zidul” din cadrul armatei israelite în cooperare cu Agenția SUA pentru apărarea antiaeriană  (MDA) a desfășurat cu succes aplicațiile comune ale departamentelor de apărare aeriană din cele două țări.

În comunicatul de presă al Ministerului apărării din Israel se afirmă că în cadrul testelor ”la nivel fizic” și ”într-un regim real de timp” a fost testată interacțiunea sistemelor de apărare antiaeriană de identificare și de nimicire a ”miilor de rachete, care au fost lansate din Iran și Liban”.

În cadrul aplicațiilor partea americană a activat rețeaua de radio-localizare, care a fost amplasată în Orientul Mijlociu, dar și sateliții militari, capabili să monitorizeze lansarea rachetelor din orice punct de pe planetă.

”Sistemul comun de apărare aeriană a demonstrat în mod experimental și impresionat prin oportunitățile sale. Testările au dovedit că avansăm la un nou nivel în cooperarea Israelului și a Statelor „

Unite în dosarul de contracarare a amenințării de rachetă”, se mai afirmă în declarația Ministerului apărării a Israelului.

Precizăm că Departamentul ”Zidul” răspunde de sistemul multinivel de apărare antiaeriană și se bazează pe complexele de apărare antiaeriană ”Hetz-2”, ”Hetz-3” și ”Sharvit ksamim”(”Pulberea lui David”).

Be the first to comment

Leave a Reply