Șeful serviciului de informații turc șochează

Șeful serviciului de informații turc Hakan Fidan
Hakan Fidan, șeful Organizației Naționale de Informații a Turciei

02 decembrie 2015 (Intellnews.ro) – Hakan Fidan, șeful Organizației Naționale de Informații a Turciei, cunoscut sub acronimul MIT, apropiat al președintelui turc Erdogan, a declarat, recent, la Ankara că intervenția lui Putin în Siria este împotriva Islamului și a dreptului internațional.

”ISIS este o realitate și trebuie să acceptăm că nu putem eradica o unitate bine organizată și populară, cum ar fi Statul Islamic. Prin urmare, îndemn colegii mei de Vest să-și revizuiască mentalitatea lor despre curentele politice islamice, să pună deoparte mentalitate lor cinică și să zădărnicească planurile lui Vladimir Putin de a zdrobi revoluționarii islamiști sirieni”, a afirmat Fidan, atrăgând o mulțime de critici la comentariile sale controversate cu privire la gruparea teroristă și Islamism.

În plus, șeful securității turce a cerut ca Statul islamic să-și deschidă un consulat sau să trimită un diplomat la Ankara, pentru a se discuta situația refugiațiilor sirieni, precum și a jihadiștilor care călătoresc în Europa.

MIT este suspectat de sprijinirea comerțului ilegal de petrol între Turcia și Statul Islamic.

 

Despre Laurențiu Nedianu 449 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania