O instanță din Rusia a amendat Deep Purple cu 450 mii de ruble pentru că au interpretat propriile melodii

O instanță din Rusia a amendat Deep Purple cu 450 mii de ruble pentru că au interpretat propriile melodii
Deep Purple amendata in Rusia

Portalul Novostivl.ru anunță că la 15 iunie 2016 instanța de judecată Kirovsk din Rostov pe Don a emis o hotărâre prin care, Deep Purple, legendara formație de rock din Marea Britanie a interpretat ilegal propriile producții la concertul din Rostov.
După cum afirmă reporterul publicației Vasilii Buslaev, potrivit deciziei, grupul Deep Purple a fost obligat să obțină licență de la Organizația Non-guvernamentală ”Societatea rusă a autorilor”ca să interpreteze în public propriile piese muzicale, pentru că această organizație reprezintă în Rusia drepturile interpreților străini chiar și fără a avea acordul acestora, inclusiv fără ca interpreții să știe despre aceasta.
Fiecare melodie care a fost interpretată, fără a avea licență, instanța de judecată a solicitat să fie achitată cu suma de 30 000 de ruble de către compania, care a organizat concertul la Rostov, iar suma să fie achitată Organizației Non-guvernamentale ”Societatea rusă a autorilor” care va achita la rândul său autorilor.
În decizia instanței se spune ad literam că ”instanța de judecată a dispus să fie incasate de la Deep Purple în favoarea lui Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse și Ian Paice Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse și Ian Paice 450 mii de ruble pentru interpretarea nesancționată în public a compozițiilor lui Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse și Ian Paice”!
A fost invocat articolul 1242 din CC și 1244 confor cărora o organizație a drepturilor de autor sau una ”acreditată” poate să apere drepturilor de autor.
În consecință, cei care au ”încălcat” legea drepturilor de autor” din Rusia sunt chiar muzicienii, autorii de melodii. Legea din Rostov a sancționat aceste abateri ”muzicale”.

Deep Purple este o formație britanică de muzică rock, înființată la Hertford, Anglia în 1968.

Be the first to comment

Leave a Reply