News ALERT: Avion rusesc de război doborât de Turcia

avion rusesc de război doborat24 noiembrie 2015 (Intellnews.ro) – Un avion rusesc de război a fost doborât azi dimineață la granița turco-siriană de către forțele turce. Incidentul a creat noi tensiuni între Rusia și Turcia.

 

Ankara susține faptul că aeronava de luptă a violat spațiul aerian turc, în timp ce oficialii ruși consideră că aceasta survola spațiul sirian.

 

Potrivit plângerii depuse de Turcia la ONU (sursa Wikileaks) referitor la incident, două avioane au pătruns în spațiul aerian turc. Urmare somațiilor, unul a părăsit zona, în timp ce celălalt și-ar fi continuat incursiunea timp de 17 secunde. Avionul a fost avertizat de zece ori în decursul a cinci minute. Apoi, a fost doborât de forțele turce.

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs dur, în care care amenință Turcia cu repercusiuni.
La solicitarea Turciei, azi dupa-amiază a avut loc o reuniune de urgență NATO, la finalul căreia secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a exprimat solidaritatea NATO cu Turcia și a făcut un apel la calm, afirmând că „Inamicul trebuie sa fie Statul Islamic, trebuie sa ne axăm pe înfrângerea acestei organizații”.

Despre admin 39 Articles
Administrator website