Miliardele lui Trump vin din…Germania

Miliardele lui Trump din Germania

Cea mai mare parte a finanţărilor de care are nevoie Trump vine de la Deutsche Bank, cea mai mare bancă a Germaniei. Aceasta i-a acordat lui Trump credite de miliarde de dolari, dar relaţia dintre aceştia nu a fost întotdeauna una fără probleme, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit Wall Street Journal, miliardarul nu a plătit 334 mil. dolari dintr-un împrumut de 640 mil. dolari ce-i fusese acordat de Deutsche în 2005

Magnatul a dat banca în judecată, insistând că criza financiară reprezintă un motiv destul de bun pentru a nu-şi fi plătit datoria la timp. Valoarea totală a creditelor acordate de Deutscheacestuia se ridică la 2,5 miliarde de dolari.

Strămoşii lui Donald Trump provin din Kallstadt, Germania, un sătuc situat nu departe de Frankfurt. Când miliardarul american, candidat la preşedinţia Statelor Unite, are nevoie de un împrumut, de aici îi vin banii, relatează Deutsche Welle.

Rămân astfel multe întrebări: Este cu adevărat Trump un titan al afacerilor, un model de succes? Este un personaj tabloid care a pozat în antreprenor, construindu-și afacerile din banii moșteniți? Adevărul este undeva la mijloc. Deciziile pe care omul de afaceri le-a luat de-a lungul timpului arată că acesta este un amestec de fanfaradă, alegeri proaste, dar și succes.

Unul dintre foștii săi rivali la cursa pentru învestitura republicană, Marco Rubio, l-au acuzat că a moștenit de la tatăl său 200 de milioane de dolari și cu acești bani și-a construit actualul imperiu financiar. Desigur, miliardarul a negat acuzația care avea menirea de a-i afecta imaginea de mogul imobiliar.

„Când a vrut să intre în afaceri, a beneficiat de reputația tatălui său, care valora zeci de milioane de dolari”, spune biograful Michael d’Antonio.

Donald Trump și-a început cariera sub aripa protectoare a tatălui său, Frederick Trump – un magnat al imobiliarelor și unul dintre cei mai bogați oameni din SUA. Încă de când era student, Donald lucra cu tatăl său, pe timpul vacanțelor de vară. După absolvirea facultății, așa cum era oarecum de așteptat, a intrat în în afacerile deținute de Frederick, Trump Organization. Cei doi au împărțit biroul din Brooklyn, New York, timp de cinci ani. Ulterior, Donald Trump a extins activele deținute de companie şi a reuşit să adopte adopte strategii prin care să obţină diverse împrumuturi bazate pe capitalurile deţinute de apartamentele care proveneau din afacerea Trump.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania