Merkel : NATO trebuie să aibă prezență puternică în flancul estic

Merkel : NATO trebuie să aibă prezență puternică în flancul estic
Bundestag

Țările din flancul estic al NATO resimt o profundă amenințare în contextul acțiunilor Rusiei din Ucraina. Prin urmare, se impune a li se acorda un sprijin puternic din partea Alianței Nord Atlantice, a afirmat cancelarul german Angela Merkel.

Declarația cancelarului german de intensificare a prezenței NATO pe flancul estic a fost făcută în Bundestagul german, în contextul summit-ului NATO de la Varșovia, relatează Deutsche Welle.

Merkel s-a pronunțat pentru sprijinirea proiectului de amplasare a 4 batalioane multinaționale în țările baltice și în Polonia.  Cancelarul german a afirmat că este insuficient să te consideri doar faptul că poți să transferi în regim rapid militari. Prin urmare, se impune ca NATO să aibă o prezență sporită și puternică în țările baltice și Polonia.

Încrederea membrilor NATO față de Rusia a fost afectată de acțiunile Moscovei în Ucraina, a adăugat Merkel. „În situația în care cuvintele și faptele reale pun sub semnul întrebării primatul legii și principiul indivizibil al frontierei, evident, se pierde din încredere”, a afirmat Merkel.

Be the first to comment

Leave a Reply