Liviu Dragnea: PSD va vota pentru cererile DNA în cazurile Șova și Oltean

PSD Liviu Dragnea
PSD Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, la postul de televiziune ProTV, că partidul va vota în favoarea arestării preventive a lui Dan Şova, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, urmare a solicitărilor Direcției Naționale Anticorupție, adăugând că doreşte eliminarea din Constituţie a imunităţii parlamentare, fiindcă astfel de cazuri daunează procesului de justiție.

Întrebat despre poziţia PSD în cazul lui Dan Şova, Liviu Dragnea a afirmat că decizia partidului este să voteze în favoarea solicitărilor justiţiei în toate cazurile. “Politic am stabilit, susţinem aceste cereri. (…) O spun cu părere de rău, e vorba de colegi de-ai noştri. Acum vine cererea şi pentru domnul Ioan Oltean în Parlament. Trebuie să avem această atitudine să lăsăm judecătorul, el să decidă”, a spus Dragnea, într-un interviu acordat ProTV.

Liderul PSD a precizat că doreşte eliminarea din Constituţie a imunităţii parlamentarilor, pentru că nu senatorii şi deputaţii trebuie să se “încarce” cu astfel de decizii, ci doar judecătorii. Mai mult, Dragnea a spus că voturi ca cele pentru încuviinţarea arestării preventive a unor colegi din Parlament îi fac “rău fizic”.

“Dacă vom reuşi până la urmă să votăm, aprobăm, modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo. (…) Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător – un judecător este pregătit mental, juridic şi profesional să împartă dreptatea, un parlamentar nu – destinul unui om”, a continuat preşedintele PSD.

Despre admin 40 Articles
Administrator website