Kerry menține sancțiunile împotriva Rusiei

Kerry a promis să mențină sancțiunile împotriva Rusiei până când nu va fi dezamorsat conflictul din Donbass Secretarul de stat al SUA John Kerry a promis că SUA va menține sancțiunile împotriva Rusiei , în cazul în care Moscova nu va îndeplini angajamentele asumate în acordul de la Minsk, din februarie 2015, de dezescaladare a conflictului din estul Ucrainei.

”Dacă Rusia nu va îndeplini angajamentele luate de de dezescaladare, atunci sancțiunile vor rămâne în vigoare”, a declarat Kerry, la 7 iulie 2016, la Kiev, în cadrul conferinței de presă, pe care a avut-o împreună cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Șeful departamentului de stat american a afirmat că sancțiunile iau în calcul și alipirea Crimeii la Rusia.

Totodată, Kerry a spus că Washingtonul va aloca încă 23 de milioane de dolari Ucrainei pentru asistență umanitară. Șeful diplomației americane a afirmat că nu are nici o îndoială în ce privește bunăvoința Kievului de implementare a acordului de la Minsk, dar fără o securitate reală în Donbas, fără oprirea vărsărilor de sânge pe linia frontului și fără retragerea armamentului greu, acel acord e sortit eșecului.

Vizita lui John Kerry la Kiev vine înaintea summitului NATO de două zile de la Varșovia, la care va lua parte și președintele Poroșenko.

Be the first to comment

Leave a Reply