Intell News in galeriile bucurestene: expozitii sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România

„Intell News in galeriile bucurestene” este una dintre cele 3 rubrici realizate de mine pentru pagina de Cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Editia de azi vă prezintă 3 expozitii(pe larg la fiecare afis), toate sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România.

„Intell News in galeriile bucurestene” este una dintre cele 4 rubrici realizate de mine pentru pagina de cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului(celelalte 3 sunt „Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunea Artiștilor Plastici din România„, „Intell News pe drumurile Patriei” si „Portret de artist”).  Editia de azi vă prezintă 3 expozitii(pe larg la fiecare afis), toate sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Sigla Uniunii Artiștilor Plastici din România

 

Expoziţia de arte decorative “ În Alb/În negru”

ÎN ALB / ÎN NEGRU. Expoziţie de arte decorative

Instalație │Arte Textile│Metal│Ceramică│Sticlă

A avut loc ieri , 3 septembrie 2018,  ora 18.00, un nou vernisaj al expoziției de arte decorative:

“ÎN ALB / ÎN NEGRU”, la Galeria de artă Orizont din B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti.

A deschis expozitia Constantin Hostiuc , critic de artă,.

 

Expoziția În Alb/În negru este un proiect de artă contemporană din domeniul artelor decorative care prezintă publicului lucrări de arte textile, instalații ceramice, metal, sticlă și ceramică. Proiectul se derulează în două locații diferte de expunere dar și în perioade diferite: Galeria de artă Orizont (3 septembrie – luni, 1 octombrie 2018) și Centrul Cultural ARCUB, Sala Gabroveni (29 august – 23 septembrie 2018).

 

Tema monocromiei În Alb / În Negru, care pare ușor impusă artiștilor, a fost aleasă din mai multe motive. Pe deoparte dezvăluirea unei perspective asupra utilizării culorii ca o alegere mai degrabă decât o necesitate, iar pe de altă parte, rezulatul expoziției ar putea fi o modalitate de concentrare a atenției spectatorului asupra unui anumit subiect, concept sau tehnică. Artiștii au putut experimenta fără complexitatea lucrului în culoare (în special în artele textile, ceramică, sticlă ori tehnica mixtă) și astfel au evidențiat forma, textura, tehnica și semnificația simbolică.

Ca obiectiv general, expoziția se dorește a fi și stimularea cooperarii culturale între toate domeniile artelor decorative: arta ceramicii, a sticlei, a metalului și a artelor textile și implicarea tinerilor artiști, iar ca obiectiv principal, ne dorim o punere în valoare a artelor decorative în context actual.

 

Artiști care expun în galeria de artă Orizont:

Maria MĂNCIANU BOGATU (ceramică)│Violeta CARP (tehnici mixte)│ Vladimir CIOROIU (sticlă)│Viorica COLPACCI (metal)

Carmen CRĂCIUN BAZILESCU (arte textile)│George DAMIAN (metal)│Cristina Mary MOLNAR (tehnici mixte)│

Daniela FRUMUȘEANU (arte textile)│Marian GHEORGHE (metal)│Jorge MAFU (metal)│Rodica MAGDAN (arte textile)

Denissa Șerban Maschek (tehnici mixte) │Claudia MUȘAT (arte textile)│ Alexandru Dan Liviu ROȘEANU (arte textile) │Ilie RUSU (ceramică)│Mermeze Ruxandra SIBIL (arte textile)│Adelina UNGUREANU (arte textile)│Gheorghe ZAHARIA (metal)

 

 

În cadrul acestui proiect, vă prezentăm artiștii în ARCUB:

Vlad BASARAB (ceramică)│Gabriela Beja (arte textile)│Doina BILIUS (arte textile)

Relu BIȚULESCU (tehnici mixte)│Marijana BIȚULESCU (arte textile)

Gherghina COSTEA (ceramică)│Vladimir CIOROIU (sticlă)

Viorica COLPACCI (metal)│ Mădălina ION DIMA (sticlă)│ Adriana Alexandra DOBRA (arte textile)│Alina DOBRICĂ (sticlă)│Dana Dincă (arte textile)

Anca VINTILĂ DRAGU (ceramică)│Athena DUMITRIU (arte textile)

Daniela FRUMUȘEANU (arte textile)│ Marian GHEORGHE (metal)│

Cristina ILIESCU (tehnici mixte) │Cristina ILINCA (sticlă)│Ana-Maria MAIORU (sticlă)

Ileana Dana MARINESCU (metal)│Nicolae MOLDOVAN (ceramică)

Mihai MOLDOVANU (arte textile)│Claudia MUȘAT (arte textile)

Andreea NĂSTASE (ceramică)│Aniela OVADIUC (ceramică)

Ioana Andra PANDURU (arte textile)│Mădălina PAPASTERE (tehnici mixte)

Nana PANAITESCU (tehnici mixte)│Claudia POPESCU (arte textile)

Cristiana Popescu Russu (ceramică)│Alexandru Dan Liviu ROȘEANU (arte textile)

Vintilă MIHĂESCU (arte textile)│Silvia ȘERBAN (arte textile)

Iustina Silvana URSU (arte textile)│Luxandra CĂLIN URICARU (arte textile)

Gabriela VASILESCU (arte textile)│Valeria VOICU (ceramică)

Gheorghe ZAHARIA (metal)│Nicolae ZÂMBROIANU (arte textile)

 

Curatori: Georgiana Cozma, Marian Gheorghe

Coordonatori: Marijana Bițulescu, Gherghina Costea, Dan Alexandru Roșeanu, Claudia Mușat, Nicolae Moldovan, Cristiana Russu, Cătălin Hrimiuc.

 

Grafician: Bogdan Mateiaș

 

Perioada:

Galeria de artă Orizont – luni, 3 septembrie – luni, 1 octombrie 2018

Centrul Cultural ARCUB, Sala Gabroveni, 29 august – 23 septembrie 2018.

 

U.A.P din România | Galeria Orizont

B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti

www.uap.ro

https://artedecorativebucuresti.wordpress.com

 

Programul galeriei Orizont:

Luni – Vineri 11:00 – 19:00

 

Primăria Municipiului București | ARCUB, Sala Gabroveni.

Str. Lipscani nr. 84 – 90 cu corespondent în strada Gabroveni nr. 50-53, Bucureşti

Despre ARCUB

Programul de vizitare: zilnic 14.00 – 19.00

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Art Safari Pavilionul de artă București, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Amos News, Manufacturat, ArtLine, subversiv.info, Modernism.ro.

 

Afisul expozitiei; printre partenerii media Jurnalul Bucureștiului si Intell News

 

 

 

Expoziția ” PATRIA între muguri și îngeri”, Rareş Pantea la galeria Simeza

S-a deschis pe 3 septembrie expoziția graficianului Rareş Pantea, intitulată ” PATRIA între muguri și îngeri”:pictură, desen, obiect, aflată sub egida Filialei Grafică Bucuresti a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expozitia este deschisă si se poate vizita la Galeria Simeza, Bd. Gheorghe Magheru nr. 20, în perioada 3-14 septembrie 2018.

 

Afisul expozitiei

 

 

Expoziţia “ A fost odată în România” la galeria Căminul Artei(parter), artist Liciu Lucian

Expoziția „ A fost odată în România ” a artistului Liciu Lucian, de la galeria Centrul artelor vizuale-parter (Căminul Artei), str. Biserica Enei 16, București, este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România , UAP Filiala Pictură București . Expoziţia se poate vizita în perioada 5- 18 septembrie 2018, iar vernisajul va avea loc joi,  6 septembrie 2018, ora 19.

Pe Lucian Liciu l-am prezentat cititorilor cu ocazia mai multor expozitii colective, iar in martie 2017, in acelasi spatiu expozitional, cu expoziția personală „ Povestea nudului-Mărturisiri contemporane” .

“Prin subiectele abordate, Lucian Liciu, fin observator al societăţii, nu îşi propune să dezvăluie, să damneze sau să parodieze. România din proiectul artistului reprezintă un spaţiu pe care acesta îl explorează în cunoştinţă de cauză, din care se inspiră şi pe care îl transpune în semn vizual. În pictura, desenele, obiectele şi instalaţiile sale, cotidianul este reprezentat în ipostaze surprinzătoare, de natură, dacă nu alegorică, cel puţin exemplară. Concepută ca întreg, expoziţia captivează mai degrabă prin aspectele care nu au fost atinse, decât prin identificarea certă a unor “momente şi schiţe” din istoria recentă a ţării. Maniera non-realistă este un argument al artei în faţa subiectului, acesta din urmă constituindu-se doar în ambasador al raţiunilor de natură plastică, nu în miză în sine.”

Mihai Plămădeală, curator

 

Afisul expozitiei

“ A fost odată în România”, galeria Căminul Artei(parter), vernisaj, film de Claudiu Victor Gheorghiu, 6-7 septembrie 2018

“ A fost odată în România”, galeria Căminul Artei(parter), vernisaj

Expoziţia “ A fost odată în România” la galeria Căminul Artei(parter), artist Liciu Lucian, artist invitat Nicoleta Liciu Gribincea, vernisaj, 6 septembrie 2018.Vernisajul a avut loc ieri, 6 septembrie 2018, expoziţia se poate vizita în perioada 5- 18 septembrie 2018, la galeria Centrul artelor vizuale-parter (Căminul Artei), str. Biserica Enei 16, București; evenimentul este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, UAP Filiala Pictură București .Film de : Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si Visarta, 6-7 septembrie 2018Notă: Acest material video poate fi folosit de către terti, dar doar cu mentionarea explicită a sursei, exact asa cum procedez si eu in toate materialele de documentare. Multumesc.

Publicată de Intell News pe Vineri, 7 Septembrie 2018

 

 

Grupaj de : Claudiu Victor Gheorghiu , Senior Editor si coordonator al paginilor de Cultură pentru ziarul Jurnalul Bucurestiului si pentru agentia de presă Intell News; afilieri: membru Asociatia Filiala Artă Religioasă si Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR, membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 4 septembrie 2018

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

Despre Claudiu Victor Gheorghiu 211 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (CONSTANTIN the GREAT and CHRISTIANITY) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , PAINTING section with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990. I paint in technique tempera or tempera with egg on wood. During the period 1992-1994 I was managership at COLEUS modern art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Romanian Fine Arts Union (UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union. From 2014 I am member VISARTA(from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I have 4th Personal Exhibitions with sacred art organized by UAP from Romania- Romanian Fine Arts Union in Bucharest (2001,2003,2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery) and another at Silva Gallery in Busteni(2007-2008). I have also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The ICONS, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy, but also in France, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland. From May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at CULTURE (Fine Arts, Exhibitions, History, Religion) at the newspaper Jurnalul Bucurestiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper . From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor at CULTURE at the Intell News: Global news, press and event analysis. From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.