Intell News in galeriile bucurestene: expoziția aniversară „GOLD” la Gallery

Am fost in premieră la Gallery, la vernisajul expozitiei unei familii de artiști francezi:”Boulogne, o familie de artiști”. Mi-a plăcut spatiul si atmosfera, asa că am revenit pe 20 martie, de Ziua Internațională a Francofoniei.

spațiul cultural Gallery, Str. Leonida nr. 9-11, Bucuresti

 

Sâmbătă, 1 aprilie, se va deschide expoziția aniversară GOLD, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a doi ani de la deschiderea spațiului cultural Gallery, precum și pentru sărbătorirea a doi ani de activitate a Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media ai evenimentului si  sustin evenimentele de la Gallery, m-ati cucerit, asa cum am declarat public pe 21 martie. Multumesc Gallery si celor 4 actionari care o conduc.

 

Afisul expoziției aniversare GOLD. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt), parteneri media ai evenimentului

 

Asa cum am anuntat din 3 ianuarie 2017, nu mai public comunicate de presă(asta o fac redactorii), includ aici si institutiile/galeriile/asociatiile unde agentia de presă Intell News si ziarul Jurnalul Bucurestiului(al căror Senior Editor sunt) au parteneriate media, la restul nici nu se pune problema. Dar pentru că Gallery s-a alăturat in martie 2017 galeriilor private cu care ziarului Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au deja parteneriate media, voi face o exceptie de la regulă pentru că mi-au plăcut proiectele culturale de acolo. „Intell News in galeriile bucurestene” este una dintre cele 4 rubrici realizate de mine pentru pagina de cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului(celelalte 3 sunt „Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunea Artiștilor Plastici din România„, „Intell News pe drumurile Patriei” si „Portret de artist”).

 

sigla spațiului cultural Gallery

 

sigla Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane

 

 

 

„Intell News in galeriile bucurestene” se vrea o nouă etapă, pe care am inaugurat-o recent pentru pagina de Cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

GOLD urmează la Gallery celor două mari evenimente: RED, la debutul activității și ULTRAMARIN, la un an de activitate, fiind o expoziție colectivă de fotografie, pictură, grafică și sculptură.

Bonus este faptul că Maître Pavel Șușară, cunoscut si apreciat critic de artă(a cărui amicitie mă onorează), va deschide expozitia, iar pe simeze vor expune  amici  artisti pe care ii apreciez:  Vasile Pop Negreșteanu,  Dalina Bădescu,  Lucian Muntean,  Marius Burhan,  Emilia Persu, dar si altii(pe care ii apreciez, dar nu ii cunosc personal) , al căror nume le găsiti in comunicatul de presă.

Curatorii acestui eveniment sunt : Mirela Trăistaru si Daniel Sur.

 

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

A consemnat : Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al agentiei de presă Intell News

si al ziarului Jurnalul Bucurestiului,  27 martie 2017

 

ADDÉNDA 2 Aprilie 2017:

Am fost aseară la vernisajul expoziției aniversare „GOLD” la Gallery. Parteneri media ai evenimentului: ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt). Frumos. Bonus a fost faptul că Maître Pavel Susară, cunoscut si apreciat critic de artă(a cărui veche amicitie mă onorează), a deschis expozitia, iar pe simeze expun amici artisti pe care ii apreciez: Emilia Persu, Dalina Badescu, Vasile Pop-Negresteanu, Lucian Muntean, Burhan Marius, dar si altii(pe care ii apreciez, dar nu ii cunosc personal). In deschidere au vorbit curatorii Mirela Trăistaru si Daniel Sur, precum si doi dintre cei 4 actionari ai Gallery si fondatori ai  Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane(ANAV), recte Dana Dociu si Sorin Bejenaru.

Expoziția aniversară „GOLD” la Gallery, vernisaj, 1 aprilie 2017, film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

 

spațiul cultural Gallery, Str. Leonida nr. 9-11, Bucuresti

 

Comunicat de presă:

Sâmbătă, 1 aprilie, vă așteptăm la expoziția aniversară GOLD. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a doi ani de la deschiderea spațiului cultural Gallery, precum și pentru sărbătorirea a doi ani de activitate a Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane. Vernisajul va avea loc în spațiul cultural Gallery (Str. Leonida, Nr. 9-11), începand cu ora 19:00.

GOLD urmează firesc celor două mari evenimente: RED, la debutul activității și ULTRAMARIN, la un an de activitate, fiind o expoziție colectivă de fotografie, pictură, grafică și sculptură, care adună artiști naționali și internaționali într-un eveniment unic, dedicat exclusiv artei vizuale contemporane.

Auriul, culoarea asociată perfecțiunii, puterii și împlinirii, este tema centrală a demersului artistic al celor ce vor expune în cadrul expoziției GOLD.

„Îmi este tot mai clar că rostul însuși al artei vizuale, al tablourilor, al sculpturii și al fotografiei e lăsarea lor în urmă, nu ca pe lucruri inutile, dar ca pe niște centre esențiale ale vieții, ca pe niște reziduuri ale unui campion al vieții care, el singur, contează: el singur dă măsura vieții însăși și prestigiul unui bilanț final. Tabloul, sculptura sau fotografia de artă ca urmă – iată igiena uitării. Lași urme: greață, copii, drame, amintiri, lehamite, copaci, cărți, instalații, sculpturi, fotografii, tablouri. Dar a pune artefactul de artă ca scop și conținut de viață e tot atât de inutil cu a lua drept țel oricare din performanțele oricărui campion. Oricărei medalii de aur. Când nu-ți resimți creațiile vizuale drept reziduuri ale unui prânz copios al existenței, când le idolatrizezi (și te idolatrizezi pe tine în ele), ele devin, pe nesimțite, tablouri-valoare, fotografii-epocă de aur, instalații vizuale-inimă de aur, sculpturi-ornament, instalație-carieră, sau biete artefacte-salahorie, morminte ale unei hărnicii inerțiale, în care sufletele se îngroapă într-o vinovată uitare de sine când ți-e sete de aur. Artistul nu e decât hipertrofia unei urme, dilatarea nelegitimă a unui campion. A trăi pentru a crea arta e totuna cu a trăi halucinat de propria ta greutate în aur. E fatal să lași o umbră gălbuie, când stai în soare. Dar decisiv, esențial, obligatoriu este faptul de a sta în soare, de a te mișca eliberat de propria valoare, sătul de aur cum e sătul de sânge un țânțar ghiftuit. Expoziția noastră asta și urmărește să găsească campioni dincolo de aur. Campioni printre artisti, dar mai ales campioni printre privitori.
Veniți să luați GOLD, pentru a scăpa de AUR. De medalia de AUR.”
– Daniel Sur –

Evenimentul va fi deschis de către criticul de artă Pavel Șușară și se va încheia cu o petrecere aniversară dedicată reușitelor celor doi ani de activitate ai spațiului cultural Gallery și ANAV.

In cei doi ani de activitate ANAV a promovat si a expus peste 500 de artisti nationali si internationali, a sustinut peste 250 de evenimente culturale, a organizat peste 60 de intalniri cu oameni de cultura in cadrul proiectului “Galeria Intalnirilor”, a colaborat cu Ambasada Franţei, Muzeul Naţional de Artă al Romaniei, delegaţia Wallonia-Bruxelles la Bucureşti, Ambasada Mexicului, Muzeul Ţăranului Român, Institutul Francez, Asociația Artiștilor Plastici Chinezi din Regiunea Yinchuan, Institutul Confucius, DFEVA, Universitatea Națională de Arte, Noaptea Albă a Galeriilor, Art Safari, ARCUB, MOYA – Viena, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu, Co-organizator in cadrul Bucharest Photo Week si a festivalului stradal de arta vizuala Kulturama, a susţinut proiecte de integrare socială prin artă în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale.

Artiștii care expun în cadrul acestui eveniment sunt artiștii plastici: Ștefan Neacșu, Vasile Pop Negreșteanu, Cuzina, Bogdan Severin Hojbota, Vasile Tolan, Dalina Bădescu, Aurel Tar, Rareș Lupu, Teli Iacșa, Lucian Muntean, Dorothea Fleiss, Marius Burhan, Maxim Dumitraș, Emilia Persu, George Mihai Vasilescu, Ionuț Barbu, Mirela Trăistaru, precum și fotografii artiști: Cristian Crisbășan, Vlad Eftenie, Dragoș Cristescu, Cornel Lazia, Pierre Crie (Franța), Maria Butnaru, Andrei Păcuraru, Dana Dociu, Georges Medawar, Irina Bejenaru, Sorin Bejenaru.

Curatorii acestui eveniment sunt : Mirela Traistaru si Daniel Sur.

DRESS CODE: Vă provocăm să fiți artiști pentru o seară purtând ceva AURIU!

 

Despre Claudiu Victor Gheorghiu 240 Articles
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (CONSTANTIN the GREAT and CHRISTIANITY) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , PAINTING section with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990. I paint in technique tempera or tempera with egg on wood. During the period 1992-1994 I was managership at COLEUS modern art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Romanian Fine Arts Union (UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union. From 2014 I am member VISARTA(from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I have 4th Personal Exhibitions with sacred art organized by UAP from Romania- Romanian Fine Arts Union in Bucharest (2001,2003,2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery) and another at Silva Gallery in Busteni(2007-2008). I have also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The ICONS, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy, but also in Bangladesh, France, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland. From May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at CULTURE (Fine Arts, Exhibitions, History, Religion) at the newspaper Jurnalul Bucurestiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper . From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor at CULTURE at the Intell News: Global news, press and event analysis. From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.