Încă un apropiat al lui Putin în Panama Papers

Încă un apropiat al președintelui rus în Panama Papers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În documentele Panama Papers a fost identificat încă un off-shore aparținând unui apropiat al președintelui Putin, relatează Echo Moskvî.

Publicația ”Novaya Gazeta” anunță că acesta ar fi ofițerul KGB și omul de afaceri Valerii Polomarciuk.

În anii 90 Polomarciuk a activat în structurile Lukoil din Sankt-Peterburg și a ocupat chiar funcția de șef al companiei ”Lukoil Neva”.

În luna august 2000 Valerii Palamarciuk a devenit acționar și, ulterior patron, al firmei ”Aventura Servis”, care a fost înregistrată în Insulele Virginie.

Acum câțiva ani omul de afaceri rus a decedat.

Președintele rus Vladimir Putin a admis că informațiile din Panama Papers, care pun in discuție conturile câtorva apropiați ai sai, sunt reale, dar a susținut ca nu e vorba de nimic ilegal.

„Concret, ele (n.n. – informațiile) nu acuza pe nimeni de nimic”, a susținut Putin.

In opinia sa, ancheta ziaristică ce dezvăluie un amplu sistem de evaziune fiscală în care sunt implicați înalți responsabili politici și economici din întreaga lume a vizat sa „semene îndoială” în ceea ce privește activitățile „prietenilor” sai, sugerând ca fondurile sunt destinate „unor responsabili, inclusiv președintele”.

Vladimir Putin l-a aparat pe muzicianul Serghei Roldughin, acuzat că s-ar afla în centrul ingineriilor financiare ale apropiaților președintelui rus. Potrivit acestuia, violoncelistul a „cheltuit toți banii pentru a cumpăra instrumente de muzică”, în special „două viori și doua violoncele, obiecte unice”.

Roldughin, prieten cu Vladimir Putin din anii 1970, „nu mai are nimic. A cheltuit mai multi bani pe aceste instrumente decât avea. Este dator fondului prin intermediul căruia le-a cumpărat”, a spus Putin.

Be the first to comment

Leave a Reply