Se intensifică violențele în Berlin?

„Crime cu sânge rece, femeie lovită cu brutalitate: Cresc din nou violențele?” Aceasta este întrebarea pe care și-o pun jurnaliștii de la cotidianul german Bz-Berlin într-un articol postat recent, în urma unui nou incident petrecut pe data de 27 Octombrie 2016, pe scările uneia din statiile de metrou (Hermannstraße) din capitala Germaniei, unde o tanără a fost lovită si împinsă brutal de un grup de tineri, aparent fără nici un motiv.

În imaginile ce au fost fost surprinse de una din camerele de supraveghere, se poate observa un grup de patru tineri, ce par a fi de origine afgană conform autorilor articolului,  ce urmăresc la o ora târzie o tânără si o împing cu brutalitate pe scările stației de metrou, iar apoi pleacă fără sa aibă nici cea mai mică remușcare.

În cădere, tânara s-a lovit puternic la față, fiind necesară spitalizarea si intervenții chirurgicale. Până la aceasta oră, atacatorii nu au fost identificați.

Alte două cazuri recente ce au facut obiectul articolului, au fost înjunghierea cu sange rece a unui vanzâtor si atacul armat asupra unei banci din capitala Germaniei.

Acestea sunt doar trei exemple de atacuri petrecute in Berlin in ultimele 30 de zile.

Sunt acestea semnale ca violențele în Germania s-ar putea intensifica?

Conform statisticilor, numai în anul 2016, 10029 de asemenea incidente au fost înregistrate doar în Berlin, cu 83% mai multe decât în anul 2015. Cu toate acestea, conform declarațiilor poliției germane, numărul total de atacuri considerate „brutale” ar fi comparabil cu cel al anului 2012, declarații ce ridică mari semne de întrebare în rândul populației, cu privire la situația reală și controlul pe care îl au autoritățile asupra fenomenului imigraționist si infracțional cu care Germania se confruntă.

Nu în ultimul rând, atacurile, hărțuirile si violențele fără precedent cu care capitala Germaniei se confruntă, a transformat Berlinul într-o destinație turistică nesigură, ceea ce va afecta financiar bugetele viitoare, locuitorii si afacerile locale deopotrivă.

Sursa: Berlin-Bz.de

[paypal_donation_button]

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania