Comoara OMV Petrom pe mâini germane

OMV PetromOMV Petrom a anunțat că, începând cu data de 1 aprilie 2016, Peter Rudolf Zeilinger va fi numit membru al directoratului responsabil cu activitatea Upstream, urmând a îl înlocui pe Gabriel Selischi.

Prin această numire, directoratul companiei, format din 5 reprezentanți, va fi ocupat majoritar de cetățeni străini, iar cea mai mare comoară din porto­fo­liul Petrom, activitatea de explorare și producție, va trece în mână germană.

Urmare acestei schimbări, neamțul Zeilinger va deveni responsabil peste jumătate din producția de gaze și aproape toată producția de petrol a României, urmând a duce mai departe pariul Petrom cu zona de mare adâncime din Marea Neagră, o provocatoare expediție de petrol și gaze.

Gabriel Selischi își va continua cariera în cadrul Grupului OMV , fiind propus Vicepreşedinte Senior responsabil pentru conducerea activităților Grupului OMV in zona Australasia, se menționează în comunicat.
“Îi mulțumim lui Gabriel Selischi pentru eforturile sale care au contribuit la obținerea unor rezultate bune de către divizia de Upstream, din care menționez creșterea producției anuale de hidrocarburi în România după mulţi ani de declin precum şi progresele înregistrate în explorarea perimetrului Neptun Deep. Doresc de asemenea să îl felicit pentru noua poziție în cadrul Grupului OMV, care contribuie la dezvoltarea în continuare a experienței sale internaționale.”, a declarat, în comunicat, Rainer Seele, președinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom.

Directoratul companiei este format din cinci membri: 3 de naționalitate română și 2 străini, iar mandatul lor expiră în aprilie 2019.

Președintele al directoratului și director general al companiei este Mariana Gheorghe, care deține această funcție din iunie 2006. Andreas Matje este directorul financiar și membru al directoratului din 2013, iar Neil Anthony Morgan deține poziția de membru al directoratului responsabil cu activitatea de Downstream Oil, din aprilie 2011.

Ceilalți doi români din conducerea OMV Petrom sunt Gabriel Selischi și Lăcrămioara Diaconu-Pințea, care deține calitatea de membru al directorului din aprilie 2015, când a devenit responsabilă cu activitatea de Downstream Gas.

În conformitate cu prevederile art. 18.11 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Peter Rudolf Zeilinger a fost numit membru al Directoratului, începând cu data de 1 aprilie 2016, pentru perioada rămasă din mandatul lui Gabriel Selischi, respectiv până la data de 17 aprilie 2019.

„Faptul ca Gabriel Selischi a fost propus pentru a conduce operațiunile Upstream din zona Australasia la nivelul întregului grup OMV este încă o confirmare a valorii specialiştilor romani din domeniul de petrol si gaze. De asemenea, mă bucura revenirea in Romania a lui Peter Zeilinger şi am convingerea ca va continua cu succes proiectele diviziei de Upstream”, a declarat, în comunicat, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Peter Zeilinger s-a născut la 6 aprilie 1965 la Freising (Germania). A absolvit un master cu specializarea ingineria petroliera la Universitatea din Clausthal-Zellerfeld, Germania și a deținut o serie de poziții atât de management, cât şi tehnice în cadrul Grupului OMV, precum şi în cadrul OMV Petrom, inclusiv poziția de Director Domestic Assets al OMV Petrom în perioada 2008-2011.

Despre Laurențiu Nedianu 448 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania

Be the first to comment

Leave a Reply