China va investi în dezvolarea Africii

China
China

05 decembrie 2015 (Intellnews.ro) – Președintele chinez, Xi Jinping, a anunțat că țara sa va investi circa 60 de miliarde de dolari în dezvoltarea continentului african și se va orienta, în special, spre susținerea proiectelor în agricultură printr-un plan stabilit pe o durată de trei ani. China este dispusă, totodată, să anuleze parte din datoria africană.

„Pentru a asigura implementarea cu succes a celor zece planuri de cooperare, China a decis să acorde o sumă totală de 60 miliarde de dolari pentru finanțarea acestora”, a declarat Xi Jinping la summitul din cadrul Forumului de cooperare China-Africa, care se desfăoară în Africa de Sud.

Aceste planuri au scopul de a aborda cele trei elemente care împiedică dezvoltarea Africii: infrastructura neadecvată, lipsa de personal instruit și fondurile insuficiente

Deși aceste investiții vor asigura extinderea influenței Chinei în Africa, Xi Jinping a precizat că statul chinez nu va interveni in afacerile interne ale țărilor africane.

China este cel mai mare partener comercial al Africii. La finalul anului 2014, investițiile chineze în Africa atinseseră 32,4 miliarde de dolari.

Despre Laurențiu Nedianu 448 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania