Obama și Poroșenko : la summitul NATO vor aborda sancțiunile împotriva Rusiei

Obama și Poroșenko: la summitul NATO vor aborda sancțiunile împotriva Rusiei
Obama și Poroșenko: la summitul NATO vor aborda sancțiunile împotriva Rusiei

Președintele american Barack Obama și cel ucrainean Petro Poroșenko vor avea o întrevedere specială în cadrul Summit-ului NATO, a declarat adjunctul consilierului pentru securitatea națională a SUA, Ben Rods.

”Va fi o oportunitate bună să confirmăm respectarea pe care o avem față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, să subliniem importanța respectării acordurilor de la Minsk și să exprimăm opinia că suntem dispuși să menținem sancțiunile instituite împotriva Rusiei, atâta timp cât ea nu-și respectă obligațiile”, a mai specificat oficialul american.

În alt context, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că la summitul NATO de la Varșovia se va stabili acordarea unui sprijin în sectorul de securitate și apărare. Ucraina este singura țară partener căreia i se va aloca o ședință specială în cadrul summitului NATO.

Pe de altă parte, șeful misiunii Ucrainei la alianța Nord Atlantică, Egor Bojoc, a declarat că Ucraina și NATO vor crea un centru special dedicat contracarării războaielor hibride.

„Centrul va deveni funcțional și va activa imediat ce va fi adoptat de către NATO pachetul de sprijin în sfera securității și apărării”, a afirmat Bojoc. Centrul, a declarat oficialul ucrainean, va reprezenta o platformă de interacțiune a Ucrainei și NATO în sfera contracarării amenințărilor hibride. Centrul va fi amplast la Kiev.

Anterior, Igor Dolgov, vice-ministru al apărării Ucrainei, care se ocupă de probleme euroatlantice, a declarat anterior că va fi creat un centru NATO-Ucraina de contracarare a războiului hibrid.

Be the first to comment

Leave a Reply