A început Carnavalul de la Veneția!

Carnavalul de la Veneția31 ianuarie 2016 – Carnavalul de la Veneția a fost inaugurat azi oficial în Piața San Marco prin tradiționalul „Zbor al îngerului”, care a fost urmărit de mii de persoane.

Potrivit unui obicei care datează din secolul al XVI-lea, o tânără frumoasă, îmbrăcată în costum de epocă, a plonjat de pe Turnul Bazilicii San Marco, cu înălțime de 99 de metri, în mijlocul emblematicei piețe din orașul lagunelor.

Privilegiul acestui „zbor” — realizat în deplină siguranță cu ajutorul unui sistem mecanic bine pus la punct — a revenit Irenei Rizzi, de 19 ani, cea care anul trecut a fost aleasă Regina carnavalului.

Deschiderea oficială a acestui eveniment, care atrage  un foarte mare număr de turiști din întreaga lume, a fost precedată, sâmbătă seara, de focuri de artificii și o defilare a celor 12 frumuseți locale dintre care va fi desemnată regina ediției din acest an. Candidatele au fost aduse în gondole până în Piața San Marco, iar întreaga procesiune a fost admirată de peste 70.000 de oameni.

Carnavalul, care se încheie la 9 februarie 2016, cuprinde 130 de concerte, expoziții, concursuri de măști și acțiuni dintre cele mai diverse, adresate publicului de toate vârstele, în legătură cu care se pot găsi informații detaliate pe pagina oficială a carnavalului, http://www.carnevale.venezia.it.

AGERPRES/(AS-editor: Cristina Mac, editor online: Irina Giurgiu)

Despre Laurențiu Nedianu 448 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania

Be the first to comment

Leave a Reply